Te zwaar zijn is voor niemand leuk. Overgewicht is een groeiend wereldwijd probleem. Een steuntje in de rug bij afvallen is vaak heel welkom. Hulp bij afvallen kunt u krijgen van de diëtist!

Kinderen

Als het duidelijk is dat bij uw kind sprake is van overgewicht is het goed om zo snel mogelijk advies te krijgen van een specialist. Kinderen kunnen nog makkelijk gewoonten aanleren en hebben van de adviezen veel voordeel in de toekomst.

Wist u dat: U kinderen in de loop van de tijd 10 keer iets kan aanbieden wat ze niet lusten? Na een heel aantal keer proeven lusten kinderen het vaak wel! Als ouder of verzorgende bepaalt u wat uw kind eet en drinkt. Hierdoor wordt u als ouder of verzorgende nauw betrokken bij de begeleiding.

Naast individuele begeleiding biedt Paramedics ook het groepsprogramma “ Vet lekker.. Lekker fit!”

Jeugd

Jongeren zijn vaak onzeker over hun uiterlijk. Daarnaast is het voor pubers heel belangrijk mee te kunnen doen met een groep. Als een jeugdige wil afvallen kan het moeilijk zijn als de vrienden juist regelmatig bij de snackbar zijn. De diëtist helpt jongeren individueel een voedingspatroon te ontwikkelen waarin het gewoon mogelijk blijft gezellig met de vrienden of vriendinnen mee te doen.

Wist u dat een mc flurry van een bekende fastfoodketen ongeveer 450 calorieën bevat en een softijsje van de plaatselijke snackbar 150 calorieën? Er zijn dus zeker opties om minder energie te gebruiken en toch mee te kunnen doen!

Volwassenen

U bent zeker niet de enige met overgewicht! In de huidige samenleving is op elke straathoek eten te koop en dit maakt diëten moeilijk.  Veel mensen lopen tegen dezelfde problemen aan. Daarom bieden we groepsbegeleiding aan volwassenen met overgewicht om elkaar te motiveren en elkaar tips te geven over moeilijke momenten.

Naast groepsbegeleiding is individuele begeleiding zinvol om de adviezen aan te sluiten op jou persoonlijk situatie.

U bent niet de enige met overgewicht!

In Nederland had in 2009 41% van de mannen en 30% van de vrouwen tussen de 18 en 70 jaar overgewicht, daarnaast was 11% van de mannen en 12% van de vrouwen obees.

Ouderen

Naarmate we ouder worden neemt ons gewicht vaak toe. Ouderen ervaren door overgewicht dat er minder makkelijk wordt bewogen en ze sneller buiten adem zijn. Door de dagelijkse kleine veranderingen in het voedingspatroon ziet u resultaat!

Wat moet u doen als u denkt dat uw kind te zwaar is?

Als ouder heeft u de verantwoordelijkheid om hulp te zoeken bij een professional als u denkt dat u kind te zwaar is. Vraag hulp bij het consultatiebureau of ga naar de huisarts.

Ik heb alles al geprobeerd. Waarom werkt naar de diëtist gaan wel?

Bij de diëtiste volg je geen standaard lijstjes op maar krijgt u een persoonlijk advies op maat. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan hoe u zich voelt. Hebben uw emoties invloed op uw voeding? Afvallen bij de diëtist gaat minder snel maar de resultaten zijn vaak blijvend en er is geen jojo-effect!

Hoe komt het dat als we ouder worden we sneller overgewicht krijgen?

Dit komt doordat de stofwisseling trager wordt als we ouder worden en we dus minder eten nodig hebben dan toen we jonger waren.