Dieetbehandeling

Iedereen heeft zijn eigen voedingspatroon en persoonlijke voedingswensen. Het kan het best spannend zijn advies te vragen over uw eet-, en drinkgewoonten. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen staan uw eigen behoefte(n) centraal tijdens de dieetbehandeling. U bent immers de persoon die beslist wat u wel of niet eet.

De diëtist is betrokken bij het leveren van zorg bij verschillende (chronische) aandoeningen. Vaak wordt u, bij ziekte, door verschillende hulpverleners behandelden ondersteund. De diëtist stemt haar behandeling af met uw andere zorgaanbieders.

Diëtist

Dieetadvies krijgt u van een diëtist. De diëtisten van Paramedics zijn Nicky van Wijngeeren en Marion Withaar. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en het kwaliteitsregister Paramedici.  Zij zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten en kunnen u helpen kiezen welk dieet past bij uw gezondheidsprobleem.

Hoe gaat dieetbehandeling in zijn werk?

Bij het eerste gesprek wordt bepaald of u beter door de diëtist of door een andere zorgverlener kan worden geholpen. Uw huidige voedingspatroon wordt zeer precies besproken en samen kijkt u met de diëtist wat er kan verbeteren en wat u wilt veranderen. Daarna wordt een persoonlijk plan gemaakt en gekoppeld aan uw persoonlijke doel.  Tijdens de vervolgconsulten wordt u ondersteund tijdens moeilijke momenten en krijgt u extra informatie over uw dieet.

Dieetbehandeling bij ziekte

Elke aandoening vraagt om een voedingsadvies. Dit voedingsadvies sluit aan op het doel en de behoefte van uzelf. Dieetbehandeling bij Paramedics wordt aangeboden voor:

Heeft u een van bovengenoemde aandoeningen? Overleg met uw huisarts of hij een verwijsbrief voor u kan maken aan de diëtist. Ook zonder verwijsbrief kunt u naar de diëtist, maar niet alle zorgverzekeraars vergoeden dan de gemaakte kosten.