Carpaal Tunnel Syndroom is een vaak voorkomende aandoening van de zenuw aan de binnenzijde van de pols / hand. De klachten bestaan vaak uit tintelingen, pijn en branderig gevoel van de duim, wijsvinger en middelvinger en soms ook in de handpalm. Deze klachten openbaren zich vaak ’s nachts.

Tevens kan de knijpkracht duidelijk zijn afgenomen, waardoor men dingen uit de handen laat vallen. De onderliggende oorzaak van dit probleem is meestal een druk op de zenuw door zwelling van de buigpezen of door het vasthouden van vocht in de carpale tunnel. Er kan ook sprake zijn van hormonale invloeden.

Paramedics heeft een Phystrac tractieapparaat. De ervaring is dat een vrij hoog percentage patiënten meestal na 12 á 14 behandelingen met het Phystrac tractieapparaat klachtenvrij is en blijft, inclusief patiënten, die in een eerder stadium, zonder resultaat, operatief zijn geholpen.

De behandeling wordt door een fysiotherapeut verricht. Het is dus een fysiotherapeutische behandeling.

Hoe werkt de Phystrac?

De Phystrac is een mechanisch werkend tractieapparaat. Het apparaat geeft via een band om de pols, tractie aan de onderarm. De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden. De tractie aan de onderarm wordt gegeven via de band om de pols, die bevestigd is aan een aandrijf- mechanisme. Dit zorgt voor een gecontroleerde tractie van de onderarm en pols waardoor structuren, spieren en ligamenten, die betrokken zijn bij het in stand houden van de klachten (CarpaalTunnel Syndroom), gaan ontspannen.

Ik vermoed dat ik CTS heb, wat moet ik doen?

Als u deze symptomen herkent, laat dan uw huisarts of een specialist vaststellen of u Carpaal Tunnel Syndroom heeft. Bij een positief testresultaat kunt zich laten verwijzen naar Paramedics.