Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in de spieren. Met dry needling worden spierverhardingen ontspannen, via het gericht prikken met een naaldje in de spier. Dit prikje voelt u niet en de naald blijft kort zitten. Om de verbeterde bewegelijkheid te ondersteunen krijgt u oefeningen mee.

 

Hoe ontstaat het?

Een spierverharding is een pijnlijke plek in de spier die ook op andere plekken pijn kan veroorzaken. Het kan zich uiten op verschillende manieren:

Ze ontstaan op allerlei manieren:

Hoe werkt dry needling?

Dry NeedlingDe opgeleide fysiotherapeut zal eerst door een gesprek en onderzoek uw klacht en waarbij specifiek wordt gekeken naar de spierverhardingen. Door middel van een naaldje in deze verharding te prikken wordt het losgemaakt en de spier ontspant zich. Daarna worden de spieren die de pijn kunnen veroorzaken onderzocht,

Hoe voelt het aan?

Het inbrengen van het naaldjes voelt u niet. Wel kan het zijn dat de spier kort aanspant, want een gevoel van kramp geeft. Hierna ontspant de spier gelijk en verdwijnt dit gevoel. Het kan voorkomen dat u kortdurend gaat zweten of zich even vermoeid voelt.

Wordt Dry Needling vergoed?

Deze methode maakt deel uit van de fysiotherapie. Als u en aanvullende verzekering hebt die fysiotherapie dekt, dan zijn ook deze kosten gedekt.