Onze fysiotherapeuten richten zich op behandeling van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij kunnen u begeleiden bij de directe gevolgen van de ziekte zelf of de gevolgen van de medische behandelingen daarvoor.

U kunt dan dan denken aan lichamelijke problemen door de gevolgen van operaties, bestraling of chemotherapie. Maar er zijn ook algemene klachten, zoals pijn, moeheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, een veranderd lichaamsbeeld of verminderde belastbaarheid. Deze algemene klachten hebben vaak een lichamelijke en geestelijke component, die elkaar beïnvloeden.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten. Daaruit blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed hebben op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid en terugkeer in het arbeidsproces.

Paramedics heeft ook een speciaal zorgprogramma voor kankerpatiënten en cancer survivors. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact met ons op via 0592-311161.