De geplande cursus Buteyko (7,8, 14, 15 en 21 oktober 2017) is geannuleerd ivm onvoldoende aanmeldingen.

Ademhalingstherapie wordt gegeven volgens de Buteyko methode. Een methode die is gebaseerd op nieuwe inzichten in de manier waarop diepe ademhaling astma en vele andere aandoeningen veroorzaakt.

Het doel van de Buteyko-methode:

Het doel van de Buteyko-methode is om de diepe ademhaling te verminderen tot de norm. Hiermee worden de negatieve gevolgen van te diepe ademhaling voorkomen en zullen bovengenoemde ziektes verdwijnen. Vele wetenschappelijke onderzoeken in met name Angelsaksische landen hebben aangetoond dat de theorie van Buteyko juist is.

Drie belangrijke voordelen van minder ademen zijn:

  1. Lichaamscellen ontvangen meer zuurstof, en zuurstof geeft energie.
  2. Verkrampt glad spierweefsel ontspant (dit spierweefsel ligt rondom alle holtes van het lichaam ligt zoals slagaderen, darmen en luchtwegen).
  3. De samenstelling van het bloed normaliseert. Een direct gevolg daarvan is dat het lichaam minder snel verzuurt.

Gecertificeerd specialist in de Buteyko-methode

Masha Anthonissen-Kotousova heeft de opleiding gevolgd bij Dr. K. P. Buteyko in Akademgorodok (Siberie) en sinds oktober 1988 geeft zij regelmatig Buteyko-cursussen aan zieke en gezonde mensen. Zij is gecertificeerd specialist in de Buteyko-methode en de officiële vertegenwoordiger van de Buteyko Kliniek Moskou in Nederland. Regelmatig verzorgt zij  cursussen bij Paramedics. Voor meer informatie en voor opgave kan men contact opnemen met Paramedics of direct met Masha via telefoonnummer 010 – 465 83 43 of via mail: kotousova@compaqnet.nl 

Meer weten over Buteyko? Kijk dan eens op deze site.