Op donderdag 16 maart jl hebben Fysiotherapie De Molengaard en Paramedics | Trip een samenwerkingsovereenkomst getekend betreft het behandelen en begeleiden van kinderen en jeugd en het gezamenlijk verder ontwikkelen van aangepast sporten. SanneMeran_staand met bal_mrt 2017 SylviaWeerman

Samengevat komt de samenwerking erop neer dat beide partijen gaan doen waar ze goed in zijn. De Molengaard gaat zorgen voor de expertise op gebied van kinderfysiotherapie  en Paramedics brengt de expertise op het gebied van (sport) fysiotherapie bij kinderen in. Samen zijn zij al specialist in leefstijlbegeleiding en gedragsverandering.

Voor Drenthe is deze samenwerking uniek.
“ We trekken al jaren samen op. Al geruime tijd voeren we samen Cool2Bfit en FunFitPit uit. Dit zijn programma`s gericht op kinderen en jeugd met overgewicht. Hierbij zijn we het aanspreekpunt voor Assen e.o. voor de Ketenzorg Overgewicht met betrekking tot bewegen en gedragsverandering . Daar komt de samenwerking in het onlangs opgerichte Eetteam Assen bij. Bij ons ligt al jaren de wens voor kinderfysiotherapie. Dan is het een logische stap om deze expertise te laten verzorgen door de Molengaard, zegt Roeli Prikken van Paramedics.

Ook de Molengaard is blij met deze samenwerking: “Wij leveren al jaren kinderfysiotherapie in Assen en omstreken. Met deze samenwerking komen we tegemoet aan een vaak geuite wens van ouders en kinderen:  Behandeling en begeleiding dicht bij huis. Dan zijn we blij dat we onze expertise inbrengen in de dienstverlening van  Paramedics, maar dat we ook samen krachtig  kunnen optrekken in het gezond opgroeien van kinderen en jeugd. Daarnaast willen wij graag de expertise op het gebied van (sport)fysiotherapie bij kinderen gaan inzetten in onze praktijk“, zegt Harry Jan Keizer.

Krachten bundeling voor nieuwe initiatieven.
“We zien gelukkig steeds meer aandacht voor preventie en het  belang van bewegen daarin. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied zijn we de gesprekspartner voor Gemeente, Welzijn, Jeugdzorg  en Gezondheidszorg. Door onze krachten te bundelen zijn we nog beter in staat mee te denken en  mee te bouwen aan een omgeving waarin kinderen en jeugd gezond kunnen opgroeien.” zegt Harry Jan.  “Want we zijn er nog lang niet maar dat is juist het uitdagende. Dit kost veel tijd en ook daarin zijn we blij dat we dat samen kunnen verdelen.”

Per direct kinderfysiotherapie in Rolde en Assen-Oost.
De eerste stap is gezet door de expertise van kinderfysiotherapie van de Molengaard beschikbaar te hebben in de dienstverlening van Paramedics. Concreet betekent dat Meran Gaasbeek, MSC kinderfysiotherapeut,  op de locaties van Paramedics aan de Bremstraat 21 te Assen en aan de Stationsstraat 16 te Rolde beschikbaar is. 

Voor meer informatie:
Harry Jan Keizer
Fysiotherapie de Molengaard
0592-346263
molengaard.nl

Yvonne Janssen Bouwmeester
Paramedics
0592-311161